Translate

vrijdag 10 maart 2023

BigLift Shipping Levert Aan Scott Base Station Op Antarctica

Jon Ager, projectdirecteur van Antarctica New Zealand voor de herontwikkeling van Scott Base, zegt dat de nieuwe basis het wereldwijd toonaangevende wetenschappelijke onderzoeksprogramma van Nieuw-Zeeland en de aanwezigheid op Antarctica voor nog eens +50 jaar zal beschermen.

“We zijn verheugd om samen te werken met Leighs Construction om de kennis en expertise van BigLift Shipping en Mammoet te benutten. Deze bedrijven hebben een schat aan ervaring met complexe projecten in uitdagende omgevingen”, zegt hij.

BigLift Shipping zal over vier jaar de geprefabriceerde basis van PrimePort Timaru, Nieuw-Zeeland naar Pram Point, Ross Island op een MC-klasse schip transporteren, aldus het bedrijf in zijn verklaring.

Medio 2023 begint de bouw bij PrimePort Timaru, waardoor er drie en een half jaar de tijd is om de nieuwe basis te bouwen, testen en in bedrijf te stellen voordat deze naar het zuiden reist.

De historische reis weerspiegelt de Antarctische geschiedenis van Nieuw-Zeeland: de oorspronkelijke Scott-basis bestond uit geprefabriceerde gebouwen die op de HMNZS Endeavour werden afgeleverd toen het onderzoeksstation werd opgericht.

Bron: Project Cargo Journal