Translate

vrijdag 4 september 2020

Climate-Ecological Observatory for Arctic Tundra Status 2020

De Arctische toendra wordt uitgedaagd door klimaatverandering - meer dan de meeste andere ecosystemen op aarde. De snelle verschuivingen naar nieuwe klimaatregimes kunnen aanleiding geven tot nieuwe ecosystemen met onbekende eigenschappen. Deze dramatische veranderingen vragen om op ecosystemen gebaseerde monitoring van klimaateffecten op Arctische voedselwebben.

De Climate-Ecological Observatory for Arctic Tundra (COAT) is een reactie van vijf Fram Center-instellingen op internationale oproepen om wetenschappelijk robuuste observatiesystemen op te zetten die realtime detectie, documentatie en begrip van klimaateffecten op Arctische toendra-ecosystemen mogelijk maken.

COAT is een systeem voor langetermijnonderzoek met de nadruk op het laag-arctische schiereiland Varanger en het hoog-arctische Svalbard. Het combineert state-of-the-art klimaat-ecologisch onderzoek met management. De focusgebieden van COAT bieden contrasten in systeemcomplexiteit, klimaat en beheersregimes. COAT bouwt voort op en breidt het lopende onderzoek en de langetermijnmonitoring in beide regio's uit.

Bron: The Barents Observer

Website: The Climate-Ecological Observatory for Arctic Tundra (COAT)