Translate

dinsdag 3 augustus 2010

Olie Dumpen... 2,1 Miljoen Dollar Boete


Foto: De R/V Laurence M. Gould bij Palmer Station, Antarctica

Offshore Vessels LLC, een rederij uit Louisiana, Verenigde Staten, heeft schuld bekend dat een van hun schepen olie heeft geloosd, wat in overtreding is met de Amerikaanse "Act to Prevent Pollution from Ships".

Het was de bemanning van het ijsversterkt schip de R/V Laurence M. Gould (2966 ton) van de rederij die op of rond 8 september 2005 bewust olie afval overboord heeft gegooid in plaats van het eerst te zuiveren tot de minimale limiet van vervuiling.

Het schip werd sinds 1997 gecharterd door de National Science Foundation om het hele jaar door operaties uit te voeren in de poolgebieden. Het schip heeft accommodatie voor 26 wetenschappers voor missies tot 75 dagen. De prioriteit van het schip was support te bieden aan onderzoek op het Antarctisch Schiereiland en het transport van wetenschappers en de bevoorrading verzorgen tussen het Amerikaanse Palmer Station op Antarctica en de havens in Zuid-Amerika.

Door deze overtreding moet de rederij 1,75 miljoen dollar boete betalen, plus nog 350000 dollar aan de National Marine Sanctuary Foundation als dienstverlening. De National Marine Sanctuary Foundation zal het geld gebruiken voor de studie van de vervuiling van het water in de poolgebieden en de bescherming van de kwetsbare ecosystemen bij Antarctica. Offshore Vessels LLC krijgt een proeftijd van 3 jaar.


Bron: United States Department Of Justice