Translate

donderdag 22 augustus 2024

British Antarctic Survey publiceert CO2-uitstoot voor 2023/2024

Voor het eerst publiceert de British Antarctic Survey (BAS) zijn CO2-voetafdrukgegevens op zijn website om de transparantie te vergroten en andere organisaties te helpen hun CO2-uitstoot te verminderen.

De gegevens voor 2023/2024 omvatten een beoordeling van de emissies van de vijf BAS Antarctische stations, de RRS (Royal Research Ship) Sir David Attenborough, de vloot van vliegtuigen en reizen van en naar Antarctica voor personeel en logistiek. De BAS is van plan om de gegevens vanaf nu jaarlijks te publiceren.

BAS streeft ernaar om netto nul te bereiken en er is het afgelopen jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt. De succesvolle proef met alternatieve brandstoffen en het gebruik van Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) aan boord van de RRS Sir David Attenborough, leidde ertoe dat het 1/3 van de scheepsbrandstof uitmaakte. Er werd een nieuwe zonne- en energiecentrale geïnstalleerd op het afgelegen eiland South Georgia bij Bird Island Research Station, die, zodra deze operationeel is, de emissies op het station met 50% zal verminderen.

Website: British Antarctic Survey (BAS)