Translate

maandag 1 juli 2024

Montane Ultra 2025

Yukon Arctic Ultra 2025

De Montane Yukon Arctic Ultra zal het Yukon Quest-parcours volgen, het parcours van 's werelds zwaarste sledehondenrace.

Door een verandering in de routes die we gebruiken, weten we momenteel niet of we in 2025 een marathonafstand kunnen aanbieden. Op dit moment (3 april 2024) kunnen we zeggen dat we afstanden zullen hebben van ongeveer 340 en 650 km. Ja, je hoort het goed, geen "mijlen" meer. We zullen deze verandering gebruiken om over te schakelen van "mijl" naar "km" … iets wat ons al een aantal jaren wordt gevraagd.

We zijn van plan om onze race te laten starten in Teslin, via Ross River en vervolgens Faro te komen en Pelly Crossing en Pelly Farm te bereiken. De 650 km kan nog wat veranderen, d.w.z. dichter bij de 600 km of ook dichter bij de 700 km. Eind april hopen we een beter idee te hebben.

Starttijd, datum en locatie

De Montane Yukon Arctic Ultra 2025 gaat op 2 februari van start. De voorlopige starttijd is 13.30 uur.

Website: Yukon Arctic Ultra

Hoe ziet de Yukon Arctic Ultra eruit: The Montane Yukon Arctic Ultra 2020 Episode 1 en Episode 2

Arctic Spine Challenger 2025

De Arctic Spine Challenger is een non-stop hardloopwedstrijd van 207 km langs de Kungsleden Trail in Arctisch Zweden, een van de mooiste winterlandschappen ter wereld. Beginnend vanuit Abisko reis je door bevroren bossen, rivieren, meren en bergen, waarbij je vaak je pad breekt als je richting de finish bij Kvikkjokk gaat. Met temperaturen zo laag als -40°C en windsnelheden tot 65 km/uur, vereist deze race zelfvoorziening en vaardigheid in het omgaan met extreem koud weer. Je reist op ski's of sneeuwschoenen en je draagt speciale uitrusting in sleeën of rugzakken.

Starttijd, datum en locatie

De Montane Arctic Spine Challenger 2025 begint op 8 februari 2025. De starttijd is 09.00 uur.

Website: Arctic Spine Challenger

Hoe ziet de Arctic Spine Challenger eruit: The Montane Arctic Spine Challenger 2024

Lapland Arctic Ultra 2025

De Montane Lapland Arctic Ultra vindt plaats op sneeuwscooterpaden in Zweeds Lapland. Start en finish voor de 185 en 500 km races is in het kleine stadje Överkalix, in de Zweedse provincie Norbotten.

De racers van 185 km gaan in een lus van Överkalix naar het noorden en dan weer terug naar Överkalix, waarbij ze tweemaal de poolcirkel passeren. De 500 km-racers gaan dan op een tweede en andere lus van 315 km, opnieuw in noordelijke richting en dan terugkomend naar Överkalix. Op beide raceafstanden reizen de atleten over rivieren, meren en door bossen.

Atleten van de 20 en 50 km race starten ook in Överkalix. De race van 20 km eindigt net naast de ijsweg in Rödupp. De 50 km gaat verder naar de top van Laxforsberget en wijkt daarna af van het reguliere parcours om er een totale afstand van 50 km van te maken, en eindigt in Jockfall.

Starttijd, datum en locatie

De Montane Lapland Arctic Ultra 2025 begint op 2 maart. De starttijd is 09.30 uur.

Website: Lapland Arctic Ultra

Hoe ziet de Lapland Arctic Ultra eruit: The Montane Lapland Arctic Ultra 2022