Translate

dinsdag 16 januari 2024

Antarctica Expedities 2023-2024

Sam Cox "Frozen Dagger" (Gestopt)

Sam Cox was een expeditie gestart op Antarctica met als doel 2000 kilometer solo (zonder enige hulp) af te leggen. Niemand heeft ooit een langere solo expeditie uitgevoerd op Antarctica. De expeditie is vertrokken op Berkner Eiland, maar na zo'n 32 dagen en dicht bij de 84 graden zuiderbreedte stop gezet.

Website: Frozen Dagger

Jacob Myers "Youngest to Pole Project" (Gestopt)

Jacob Myers was een solo (zonder enige hulp) expeditie op Antarctica gestart van Hercules Inlet naar de Zuidpool. Jacob Meyers is met zijn expeditie moeten stoppen omwille van medische redenen.

Website: Skiing Solo to the Southpole

James Baxter

James Baxter is een solo (zonder enige hulp) expeditie op Antarctica gestart van Hercules Inlet naar de Zuidpool.

Deze expeditie is zo'n 56 dagen onderweg en nadert de 89 graden zuiderbreedte. Er is 1014 kilometer afgelegd.

Website: Baxter Nature

Pierre Hedan "Polheim Expeditie" (Geslaagd)

Pierre Hedan heeft een solo (zonder enige hulp) expeditie op Antarctica van Hercules Inlet naar de Zuidpool na 50 dagen met succes afgerond.

Website: Skiing Solo to the Southpole

Georgina Gilbert en Rebecca Openshaw-Rowe "Antarctic Fire Angels" (Geslaagd)

Georgina Gilbert en Rebecca Openshaw-Rowe hebben een expeditie op Antarctica van Hercules Inlet naar de Zuidpool na 52 dagen met succes afgerond. Deze expeditie heeft 1226 kilometer afgelegd.

Website: Antarctic Fire Angels

Alan Chambers and David Thomas "Mission Spiritus Antarctica"

Alan Chambers and David Thomas zijn een expeditie op Antarctica gestart van Hercules Inlet naar de Zuidpool. Deze expeditie over 1130 kilometer gaat zo'n 60 dagen duren.

Onderweg wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan. Deze expeditie heeft 1014 kilometer afgelegd, heeft de 89 graden zuiderbreedte overschreden en nadert de Zuidpool.

Website: Mission Spiritus Antarctica

Patrick Bernier

Patrick Bernieris een expeditie gestart op Antarctica met als doel solo (zonder enige hulp) vanaf Berkner Eiland de Zuidpool te bereiken (1368 kilometer).

Deze expeditie heeft 1312 kilometer afgelegd, heeft de 89 graden zuiderbreedte overschreden en nadert de Zuidpool.

Website: Patrick Bernier

Omar Di Felice (Gestopt)

Omar Di Felice was een expeditie gestart op Antarctica met als doel met de fiets de Zuidpool te bereiken. Deze expeditie is om veiligheidsredenen gestopt. De expeditie heeft in 48 dagen 716,5 kilometer afgelegd.

Instagram: Omar Di Felice on Instagram