Translate

dinsdag 23 januari 2024

Antarctica Expedities 2023-2024

Sam Cox "Frozen Dagger" (Gestopt)

Sam Cox was een expeditie gestart op Antarctica met als doel 2000 kilometer solo (zonder enige hulp) af te leggen. Niemand heeft ooit een langere solo expeditie uitgevoerd op Antarctica. De expeditie is vertrokken op Berkner Eiland, maar na zo'n 32 dagen en dicht bij de 84 graden zuiderbreedte stop gezet.

Website: Frozen Dagger

Jacob Myers "Youngest to Pole Project" (Gestopt)

Jacob Myers was een solo (zonder enige hulp) expeditie op Antarctica gestart van Hercules Inlet naar de Zuidpool. Jacob Meyers is met zijn expeditie moeten stoppen omwille van medische redenen.

Website: Skiing Solo to the Southpole

James Baxter (Geslaagd)

James Baxter heeft een solo (zonder enige hulp) expeditie op Antarctica van Hercules Inlet naar de Zuidpool met succes afgerond. Deze expeditie was 61 dagen onderweg.

Website: Baxter Nature

Pierre Hedan "Polheim Expeditie" (Geslaagd)

Pierre Hedan heeft een solo (zonder enige hulp) expeditie op Antarctica van Hercules Inlet naar de Zuidpool na 50 dagen met succes afgerond.

Website: Skiing Solo to the Southpole

Georgina Gilbert en Rebecca Openshaw-Rowe "Antarctic Fire Angels" (Geslaagd)

Georgina Gilbert en Rebecca Openshaw-Rowe hebben een expeditie op Antarctica van Hercules Inlet naar de Zuidpool na 52 dagen met succes afgerond. Deze expeditie heeft 1226 kilometer afgelegd.

Website: Antarctic Fire Angels

Alan Chambers and David Thomas "Mission Spiritus Antarctica" (Geslaagd)

Alan Chambers and David Thomas hebben een expeditie op Antarctica van Hercules Inlet naar de Zuidpool met succes afgerond. Deze expeditie was 58 dagen onderweg. Onderweg werd er wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Website: Mission Spiritus Antarctica

Patrick Bernier (Geslaagd)

Patrick Bernier heeft een solo (zonder enige hulp) expeditie op Antarctica vanaf Berkner Eiland de Zuidpool te bereiken (1368 kilometer), met succes afgerond.

Website: Patrick Bernier

Omar Di Felice (Gestopt)

Omar Di Felice was een expeditie gestart op Antarctica met als doel met de fiets de Zuidpool te bereiken. Deze expeditie is om veiligheidsredenen gestopt. De expeditie heeft in 48 dagen 716,5 kilometer afgelegd.

Instagram: Omar Di Felice on Instagram

Vincent Colliard (Geslaagd)

Vincent Colliard was een expeditie gestart op Antarctica met als doel met een nieuw snelheidsrecord de Zuidpool te bereiken. De expeditie heeft de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool afgelegd in 22 dagen, 6 uur en 8 minuten wat een sterke verbetering is van het oude record van Christian Eide (2011) die er 24 dagen, 1 uur en 13 minuten over deed.

Website: Vincent Colliard