Translate

dinsdag 19 december 2023

NSIDC Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS)

Het National Snow and Ice Data Center (NSIDC) DAAC MODIS-gegevensverzameling omvat een reeks gegevensproducten over sneeuwbedekking en zee-ijs, afgeleid van NASA's Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS)-instrumenten aan boord van zowel de Terra- als de Aqua-satellieten.

MODIS is de eerste NASA-missie die dagelijkse wereldwijde dekking biedt met een gematigde resolutie (250 meter). Omdat MODIS-sensoren met succes hebben gewerkt sinds de lancering van de Terra- en Aqua-satellieten, biedt de MODIS-gegevensverzameling een continu, consistent observatierecord dat teruggaat tot het jaar 2000.

De Terra- en Aqua MODIS-instrumenten brengen hetzelfde gebied op aarde in beeld met een tussenpoos van ongeveer drie uur. Elke één tot twee dagen wordt het gehele aardoppervlak in beeld gebracht, en de sensoren werken samen om het onbewolkte oppervlaktezicht te optimaliseren. Omdat de Terra- en Aqua-satellieten polaire banen hebben, bekijken de sensoren meerdere keren per dag hoge breedtegraden en poolgebieden.

Bron: National Snow and Ice Data Center (NSIDC) MODIS