Translate

zaterdag 9 december 2023

Bereid je voor op het koudste continent ter wereld met ‘Antarctica – De Belgen op de pool’

Wil je weten waarom je tijdens een Antarctica-cruise langs Brabant en Antwerp Island vaart? En waarom er nog 80 andere Belgische namen op Antarctica zijn, en Roald Amundsen en het schip Belgica onlosmakelijk verbonden zijn?

Het succesvolle non-fictie boek ‘Antarctica – De Belgen op de pool’ van journalist Johan Lambrechts vertelt het avontuurlijke, fenomenale verhaal van de eerste overwintering op de Zuidpool meer dan 125 jaar geleden, door Adrien de Gerlache en het legendarische schip Belgica (1897), met onder meer Roald Amundsen en Frederick Cook aan boord.

Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor de andere Belgische ontdekkers op de Zuidpool, en voor de Belgisch-Nederlandse expedities uit de jaren ‘60. En je leest ook over het grote belang van het koude continent in ons huidige en toekomstige klimaatleven, en het onderzoek dat op Antarctica wordt verricht in de Prinses Elisabethbasis.
Met prachtige kleurenfoto’s van reisfotografe Hilde Vander Linden.

Een must voor elke Antarctica-liefhebber of voor wie van plan is een cruise naar het Antarctisch Schiereiland te ondernemen!

"Antarctica – De Belgen op de pool" (Sastrugi Books) kost € 24,95 en is online verkrijgbaar via amazon.nl, bol.com, ako.nl, standaardboekhandel.be en op bestelling in elke andere boekhandel in Vlaanderen en Nederland.
ISBN: 978 90 81 8335 09 - € 24,95