Translate

donderdag 27 juli 2023

Visserij Vist Op Antarctisch Krill Dat Het Voedsel Is Van Walvissen En Pinguïns

Wetenschappers en campagnevoerders hebben onlangs enorme krill-vissersvaartuigen gedocumenteerd die door groepen walvissen ploegen die zich voeden in de Antarctische wateren, een toegestane praktijk die volgens hen de walvissen van voedsel berooft. Terwijl de Antarctische wateren opwarmen als gevolg van de klimaatverandering, neemt het aantal krill af, waardoor dieren in het wild die afhankelijk zijn van de kleine schaaldieren aan de onderkant van de voedselketen, onder druk komen te staan.

De intergouvernementele instantie die verantwoordelijk is voor de regulering van de krillvisserij, de Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR), heeft specifieke maatregelen genomen om pinguïns en zeehonden te beschermen, maar niet walvissen.

Tegelijkertijd is de CCAMLR vastgelopen bij het instellen van nieuwe beschermde zee gebieden en het nemen van nieuwe instandhoudingsmaatregelen. Een speciale bijeenkomst om beschermde gebieden vooruit te helpen, werd op 23 juni afgesloten zonder enige vooruitgang.

Bron: Mongabay