Translate

maandag 3 juli 2023

Conservation Of Arctic Flora And Fauna (CAFF)

Conservation Of Arctic Flora And Fauna (CAFF) is de biodiversiteitswerkgroep van de Arctische Raad en bestaat uit nationale vertegenwoordigers die zijn aangesteld door elk van de acht lidstaten van de Arctische Raad, vertegenwoordigers van organisaties van inheemse volkeren die permanente deelnemers zijn aan de Raad, en waarnemende landen en organisaties van de Arctische Raad. De CAFF-werkgroep werkt volgens het reglement van orde van de Arctische Raad.

Conservation Of Arctic Flora And Fauna (CAFF) dient als middel om samen te werken op het gebied van beheer en gebruik van soorten en habitats, om informatie over beheertechnieken en regelgevingsregimes te delen en om besluitvorming met meer kennis te vergemakkelijken. Het biedt een mechanisme om gemeenschappelijke antwoorden te ontwikkelen op kwesties die van belang zijn voor het Arctische ecosysteem, zoals ontwikkeling en economische druk, mogelijkheden voor natuurbehoud en politieke toezeggingen.

Conservation Of Arctic Flora And Fauna (CAFF) wordt bestuurd door een voorzitter en raad van bestuur en wordt ondersteund en gecoördineerd door het internationale CAFF-secretariaat.

Website: Conservation Of Arctic Flora And Fauna (CAFF)