Translate

woensdag 12 juli 2023

Alain Hubert en Dr. Jérôme Chappellaz Krijgen Belgica Medal 2023

Alain Hubert, medeoprichter en voorzitter van de International Polar Foundation, ontvangt de prestigieuze Belgica Medal 2023.

De Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten maakte donderdag bekend dat hij de medaille zal ontvangen samen met Dr. Jérôme Chappellaz, een Franse glacioloog, tijdens een ceremonie die in maart 2024 zal plaatsvinden in de Koninklijke Academie in Brussel. Sinds 1963 wordt de Belgica Medaille wordt om de vijf jaar uitgereikt als erkenning voor het werk van poolwetenschappers die actief zijn op het Antarctische continent.

De medaille wordt toegekend aan Alain Hubert als erkenning voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan onderzoek in de poolgebieden, in het bijzonder zijn recordbrekende poolexpedities, het opzetten van belangrijke wetenschappelijke onderzoeksprogramma's en de bouw van 's werelds eerste Zero Emissions poolonderzoeksstation, Prinses Elisabeth Antarctica.

Dr. Chappellaz krijgt de medaille voor zijn analyse van ijskernen uit Groenland en Antarctica, die wetenschappers in staat hebben gesteld om de methaanconcentraties in de atmosfeer van de afgelopen 800.000 jaar te reconstrueren.

Bron: Brussels Times