Translate

woensdag 7 juni 2023

"Antarctic Dialogues" #2: 8 juni 2023

Donderdag 8 juni 2023
3.00 am - 4.30 am CEST
Dit event is via Zoom

Antarctica - welwillende provocatie, bodemloze paradox en geweldige oplossing

Als we naar Antarctica kijken, denken velen aan ijs, pinguïns of die witte vlek die nauwelijks te zien is aan de voet van de meeste wereldkaarten.

Maar als je op deze planeet leeft, kun je Antarctica bedanken.

Antarctica is de grootste bibliotheek van de mensheid, met informatie over het diepe verleden van onze planeet, maar we hebben nauwelijks boeken gelezen!

Antarctisch onderzoek geeft ons ongekende toegang tot deze kennis, waardoor we een kijkje kunnen nemen in de "Special Reserve"-planken en ons kunnen helpen de richting van onze toekomst op deze planeet te bepalen.

Antarctisch onderzoek leert ons dat Antarctica en de Zuidelijke Oceaan de machinekamer zijn van het mondiale klimaat, en dat de wateren de bakermat zijn van de mondiale visserij. We weten ook dat Antarctica een reeks zeer complexe geïntegreerde systemen is die fungeren als natuurlijke schokdempers, warmte en koolstof accepteren en teruggeven gedurende tientallen miljoenen jaren.

Het bereik van Antarctica beïnvloedt al het leven op deze planeet. En met steeds meer details komen we tot het ontnuchterende besef dat menselijke activiteit ook invloed heeft op het IJzige Continent.

Het ontzag voor Antarctica heeft geleid tot ontdekkingsreizen, die aanleiding hebben gegeven tot poëzie, literatuur en kunst. Het enige continent dat nooit een gewapend conflict heeft gehad, is ook een merkwaardig alternatief model voor hoe mensen in harmonie zouden kunnen leven.

Meer info: Humanitix

Inschrijven: Join us for "Antarctic Dialogues" #2