Translate

zaterdag 1 april 2023

‘Antarctica – De Belgen op de pool’ (vierde druk) Lees hier enkele fragmenten

Zin in een spannend en prachtig geïllustreerd non-fictieboek waar je ook nog iets van opsteekt? Dan is ‘Antarctica’ het perfecte cadeau voor vaderdag en de komende communie- en lentefeesten.

De poolgebieden zijn sinds de klimaatverandering meer in het nieuws dan ooit. Maar wist je dat ze ook een behoorlijk Belgische en Nederlandse link hebben?
‘Antarctica – De Belgen op de pool’ van reisjournalist Johan Lambrechts vertelt het avontuurlijke, fenomenale verhaal van de eerste overwintering op de Zuidpool 125 jaar geleden door de crew van het legendarische schip Belgica, met onder meer Adrien de Gerlache, Roald Amundsen en Frederick Cook aan boord.

Hier lees je enkele fragmenten uit het boek
http://arthurvanrhee.be/125jaarbelgica/deel1.htm
http://arthurvanrhee.be/125jaarbelgica/deel2.htm
http://arthurvanrhee.be/125jaarbelgica/deel3.htm
http://arthurvanrhee.be/125jaarbelgica/deel4.htm

Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor de andere Belgische ontdekkers op de Zuidpool, en voor de Belgisch-Nederlandse expedities uit de jaren ‘60. En je leest ook over het grote belang van het koude continent in ons huidige en toekomstige klimaatleven, en het onderzoek dat op Antarctica wordt verricht in de Prinses Elisabethbasis.
Een must voor al wie interesse heeft in Antarctica, of voor wie van plan is een cruise naar het Antarctisch Schiereiland te ondernemen.

‘Antarctica – De Belgen op de pool’ (Sastrugi Books) kost € 24,95 en is online verkrijgbaar via bol.com, amazon.nl, standaardboekhandel.be, en elke andere boekhandel in Vlaanderen en Nederland.
ISBN: 978 90 81 8335 09 - € 24,95