Translate

dinsdag 7 februari 2023

Richtlijnen Voor Bezoekers Antarctica Zijn Bijgewerkt

Tegen het einde van de zomermaanden op het zuidelijk halfrond zullen duizenden bezoekers van over de hele wereld voet op Antarctica hebben gezet. Om touroperators en milieuambtenaren specifieke instructies te geven over het uitvoeren van activiteiten op de meest bezochte Antarctische locaties, stelt de Antarctic Treaty Consultative Meeting (ATCM) een reeks locatierichtlijnen op voor bezoekers van Antarctica, die deze regelmatig bijwerkt. Deze gidsen houden rekening met de milieuwaarden en gevoeligheden van elke locatie.

De ATCM heeft in de loop der jaren ook verschillende maatregelen genomen op het gebied van toerismeregulering. In 1979 heeft Antarctic Treaty Consultative Meeting (ATCM) X een leidraad voor bezoekers van Antarctica opgesteld voor alle bezochte locaties. Dit werd in 1994 uitgebreid met het opstellen van richtlijnen voor toerisme voor zowel bezoekers van Antarctica als degenen die toeristische en niet-gouvernementele activiteiten in Antarctica organiseren en uitvoeren. In 2005 zijn de eerste site-specifieke bezoekersrichtlijnen aangenomen.

Website: Secretariat of the Antarctic Treaty: Updated Site Guidelines for Visitors to Antarctica

Het doel van de richtlijnen is om specifieke instructies te geven over het uitvoeren van activiteiten op de meest bezochte Antarctische locaties. Dit omvat praktische richtlijnen voor touroperators en gidsen over hoe ze bezoeken aan die sites moeten uitvoeren, rekening houdend met hun milieuwaarden en gevoeligheden.

Website: Secretariat of the Antarctic Treaty: Visitor Site Guidelines

Link: Secretariat of the Antarctic Treaty: Guidance for Visitors to the Antarctic (PDF)