Translate

woensdag 25 januari 2023

Antarctica Expedities 2022-2023

Antarctica 2023 (Met success afgerond)

De Antarctica expeditie van artsen en poolonderzoekers, Gareth Andrews en Richard Stephenson, is na 66 dagen op 18 januari op de Zuidpool aangekomen.

Het plan om Antarctica over te steken, hebben Gareth Andrews en Richard Stephenson een week voor de aankomst op de Zuidpool al moeten opgeven. Ze hadden niet genoeg voorraad om de volledige oversteek te maken.

Website: Antarctica 2023

Instagram: Antarctica 2023 on Instagram

Preet Chandi

Preet Chandi's (Polar Preet) doel was om een solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) oversteek van Antarctica te maken. De expeditie is op 9 januari 2023 na 57 dagen op de Zuidpool aangekomen. Maar deze expeditie had als doel Antarctica over te steken dus ging de expeditie nog door. Het tweede deel werd dus aangevat.

Preet Chandi zei dat ze door slechte omstandigheden te weinig afstand kon afleggen per dag in het eerste deel van de expeditie om een volledige oversteek te kunnen maken voor haar voorraad op zou zijn. Haar cut-off datum was 22 januari 2023.

Het laatste nieuws van Preet Chandi, op 22 januari 2023 is dat ze 30 mijl van haar pick-up punt was.

Preet Chandi heeft in elk geval het record verbeterd van de langste solo expeditie op Antarctica met officieel 1397km.

Website: Polar Preet

Instagram: Polar Preet on Instagram

South Pole 2022 (Met success beëindigd)

Mikko Vermas en Tero Teelahti hebben op 17 januari 2023 na 51 dagen en 7 uur expeditie de Zuidpool bereikt.

De reis is uitgevoerd zonder hulp, d.w.z. alle uitrusting, voedsel en benzine werden vanaf het begin in sleeën gesleept. Er werden geen kites gebruikt.

Website: South Pole 2022

Caroline Côté South Pole (Met success beëindigd)

De Canadese Caroline Côté is begin december vertrokken voor een expeditie op Antarctica om de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) te overbruggen in de hoop het snelheidsrecord voor vrouwen naar de Pool te breken vanaf Hercules Inlet.

Caroline Côté heeft op 12 januari 2023 na 33 dagen, 2 uur en 53 minuten de Zuidpool bereikt en heeft daarmee een nieuw snelheidsrecord gevestigd. Het vorige record stond op naam van de Zweedse Johanna Davidsson, gevestigd in 2016, met een tijd van 38 dagen en 23 uur.

Website: Caroline Côté

Instagram: Caroline Côté on Instagram

Hedvig Hjertaker South Pole (Met success beëindigd)

Hedvig Hjertaker heeft op Antarctica een expeditie opgezet om de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) te overbruggen in de hoop de jongste vrouw te zijn die naar de Zuidpool reist.

De 28-jarige Hedvig Hjertaker is op 15 januari 2023 na 50 dagen op de Zuidpool aangekomen en is daarmee de jongste vrouw die solo de Zuidpool bereikt.

Website: Hedvig Hjertaker

Instagram: Hedvig Hjertaker on Instagram

Benjamin Weber South Pole (Met success beëindigd)

Benjamin Weber (Polar Weber) gaat op Antarctica de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) overbruggen. Benjamin Weber is op 15 januari 2023 na 59 dagen expeditie op de Zuidpool aangekomen.

Website: Benjamin Weber

Instagram: Benjamin Weber on Instagram

Nick Hollis 721 Challenge (Met success beëindigd)

Nick Hollis ging in het kader van 721 naar de Zuidpool. De 721 Challenge betekent de toppen van 7 continenten beklimmen, skiën naar de 2 Polen, 1 maal de Atlantische Oceaan over roeien. Hollis heeft de 7 hoogste toppen al beklommen. De volgende uitdaging was naar de Zuidpool skiën.

Deze expeditie is op 17 januari 2023 na 53 dagen expeditie op de Zuidpool aangekomen. De 721 Challenge met succes beëindigen komt dus nu voor Nick Hollis een stapje dichterbij.

Website: Nick Hollis

Website: 721 Challenge