Translate

woensdag 4 januari 2023

Antarctica Expedities 2022-2023

Antarctica 2023

De Antarctica expeditie van artsen en poolonderzoekers, Gareth Andrews en Richard Stephenson, is 50 dagen onderweg en is de 86°ZB gepasseerd.

Als deze expeditie lukt, zullen ze ongeveer 75 dagen later de langste ski-oversteek ooit van Antarctica (2023 km) en de eerste niet-ondersteunde ski-oversteek van Antarctica door een Australiër of een Nieuw-Zeelander hebben bereikt, terwijl wetenschappers een unieke dataset hebben om de klimaatverandering aan te pakken.

Website: Antarctica 2023

Instagram: Antarctica 2023 on Instagram

Preet Chandi

Preet Chandi's (Polar Preet) doel is om een solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) oversteek van Antarctica te maken. De expeditie is na 51 dagen de 89°ZB gepasseerd

De verwachting is dat de reis ongeveer 75 dagen zal duren. Deze reis zou van Preet Chandi de eerste vrouw zijn die Antarctica oversteekt, solo en zonder ondersteuning.

Website: Polar Preet

Instagram: Polar Preet on Instagram

South Pole 2022

Mikko Vermas en Tero Teelahti hebben op Antarctica een expeditie opgezet om te skiën van Hercules Inlet naar de geografische zuidpool tijdens het Zuidpoolseizoen 2022-23.

De reis is ook zonder hulp, d.w.z. alle uitrusting, voedsel en benzine worden vanaf het begin in sleeën gesleept. Er worden geen kites gebruikt. Deze expeditie is 37 dagen onderweg en is de 86°ZB gepasseerd.

De verwachting is dat de reis van 1130 kilometer ongeveer 40-50 dagen zal duren.

Website: South Pole 2022

Caroline Côté South Pole

De Canadese Caroline Côté is begin december vertrokken voor een expeditie op Antarctica om de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) te overbruggen in de hoop het snelheidsrecord voor vrouwen naar de Pool te breken vanaf Hercules Inlet. De Zweedse Johanna Davidsson heeft het record, gevestigd in 2016, met een tijd van 38 dagen en 23 uur.

Deze expeditie is 25 dagen onderweg en is de 87°ZB gepasseerd.

Website: Caroline Côté

Instagram: Caroline Côté on Instagram

Hedvig Hjertaker South Pole

Hedvig Hjertaker is op Antarctica om de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) te overbruggen in de hoop de jongste vrouw te zijn die naar de Zuidpool reist. De expeditie zal ongeveer 50 dagen duren.

Deze expeditie is 36 dagen onderweg en is de 87°ZB gepasseerd.

Website: Hedvig Hjertaker

Instagram: Hedvig Hjertaker on Instagram

Benjamin Weber South Pole

Benjamin Weber (Polar Weber) gaat op Antarctica de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) overbruggen. Deze expeditie is 47 dagen onderweg en nadert de 88°ZB.

Website: Benjamin Weber

Instagram: Benjamin Weber on Instagram

Nick Hollis 721 Challenge

Nick Hollis gaat in het kader van 721 naar de Zuidpool. De 721 Challenge betekent de toppen van 7 continenten beklimmen, skiën naar de 2 Polen, 1 maal de Atlantische Oceaan over roeien. Hollis heeft de 7 hoogste toppen al beklommen. De volgende uitdaging is naar de Zuidpool skiën.

Deze expeditie is 36 dagen onderweg en nadert de 86°ZB.

Website: Nick Hollis

Website: 721 Challenge