Translate

zaterdag 10 december 2022

Perfect eindejaarscadeau! ‘Antarctica – De Belgen op de pool’ (vierde druk)

Zin in een spannend en prachtig geïllustreerd non-fictieboek waar je ook nog iets van opsteekt? Dan is ‘Antarctica’ het perfecte cadeau voor de eindejaarsdagen.

‘Antarctica – De Belgen op de pool’ van reisjournalist en Zuidpoolgids Johan Lambrechts vertelt het avontuurlijke, fenomenale verhaal van de eerste overwintering op de Zuidpool 125 jaar geleden, door Adrien de Gerlache en het legendarische schip Belgica, met onder meer Roald Amundsen en Frederick Cook aan boord.
Ook de verovering van de Zuidpool door Amundsen en zijn bezoek aan Antwerpen in 1912 komen aan bod.

Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor de andere Belgische ontdekkers op de Zuidpool, zoals wetenschapper Tony Van Autenboer en de betreurde poolavonturier Dixie Dansercoer.
En je leest ook over het grote belang van het koude continent in ons huidige en toekomstige klimaatleven, en het onderzoek dat op Antarctica wordt verricht in de Prinses Elisabethbasis.

Een must voor elke Antarctica-liefhebber of voor wie van plan is een cruise naar het Antarctisch Schiereiland te ondernemen!

"Antarctica – De Belgen op de pool" (Sastrugi Books) kost € 24,95 en is online verkrijgbaar via amazon.nl, bol.com, ako.nl, standaardboekhandel.be en elke andere boekhandel in Vlaanderen en Nederland.
ISBN: 978 90 81 8335 09 - € 24,95