Translate

donderdag 27 oktober 2022

Antarctica Expedities 2022-2023

Antarctica 2023

In november 2022 zullen artsen en poolonderzoekers, Gareth Andrews en Richard Stephenson, vertrekken om 2023 km te skiën, waarbij ze hun sleeën van 160 kg met al hun benodigdheden over Antarctica trekken.

Ze zullen cruciale klimaatgegevens verzamelen terwijl ze zich langzaam een weg banen over het continent.

Als dit lukt, zullen ze ongeveer 75 dagen later de langste ski-oversteek ooit van Antarctica (2023 km) en de eerste niet-ondersteunde ski-oversteek van Antarctica door een Australiër of een Nieuw-Zeelander hebben bereikt, terwijl wetenschappers een unieke dataset hebben om de klimaatverandering aan te pakken.

Website: Antarctica 2023

Instagram: Antarctica 2023 on Instagram

Preet Chandi

Preet Chandi's (Polar Preet) doel is om een solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) oversteek van Antarctica te maken, meer dan 1600 kilometer te reizen, een slee te trekken met uitrusting, vechtend tegen temperaturen van -50c en windsnelheden tot 100 kilometer per uur. De verwachting is dat de reis ongeveer 75 dagen zal duren. Deze reis zou van Preet Chandi de eerste vrouw zijn die Antarctica oversteekt, solo en zonder ondersteuning.

Website: Polar Preet

Instagram: Polar Preet on Instagram

South Pole 2022

Mikko Vermas en Tero Teelahti hebben op Antarctica een expeditie opgezet om te skiën van Hercules Inlet naar de geografische zuidpool tijdens het Zuidpoolseizoen 2022-23.

De reis is ook zonder hulp, d.w.z. alle uitrusting, voedsel en benzine worden vanaf het begin in sleeën gesleept. Er worden geen kites gebruikt.

De verwachting is dat de reis van 1130 kilometer ongeveer 40-50 dagen zal duren.

Website: South Pole 2022

Caroline Côté South Pole

De Canadese Caroline Côté zal vanaf november op Antarctica de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) reizen in de hoop het snelheidsrecord voor vrouwen naar de Pool te breken vanaf Hercules Inlet. De Zweedse Johanna Davidsson heeft het record, gevestigd in 2016, met een tijd van 38 dagen en 23 uur.

Instagram: Caroline Côté on Instagram

Hedvig Hjertaker South Pole

Hedvig Hjertaker zal vanaf november op Antarctica de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) reizen in de hoop de jongste vrouw te zijn die naar de Zuidpool reist.

Website: Hedvig Hjertaker

Instagram: Hedvig Hjertaker on Instagram

Benjamin Weber South Pole

Benjamin Weber (Polar Weber) zal vanaf november op Antarctica de 1130 kilometer van Hercules Inlet naar de Zuidpool solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) reizen.

Website: Benjamin Weber

Instagram: Benjamin Weber on Instagram

Antarctica Unlimited Expedition

Omar Di Felice is van plan Antarctica solo over te steken op een fiets. Het wordt met zo'n 1600 kilometer de langste fietstocht ooit op Antarctica van kust naar kust via de Zuidpool.

Website: Omar De Felice

Instagram: Omar De Felice on Instagram