Translate

woensdag 20 juli 2022

Toerisme In Noorwegen Laat Sporen Achter

Een groeiend aantal mensen bezoekt de beschermde gebieden van Noorwegen. Dit stelt het beheer van de nationale parken voor nieuwe uitdagingen. Uitwerpselen en afval achtergelaten door duizenden toeristen verslechteren de idyllische natuur van Lofotodden National Park.

Sigrid Engen, een wetenschapper aan het Noorse Instituut voor Natuuronderzoek die samen met haar collega Rose Keller de impact bestudeert van een groot aantal bezoekers aan beschermde gebieden en hoe afval en uitwerpselen de bezoekerservaring beïnvloeden. Ze vragen ook hoe de negatieve effecten van toerisme kunnen worden verminderd.

Het aantal toeristen dat Noorse nationale parken bezoekt, is de afgelopen tien jaar sterk gestegen. Hoewel toerisme het inkomen van lokale bedrijven kan helpen verhogen, kan het ook de lokale bevolking verdrijven van populaire recreatiegebieden. Vertrappingseffecten (leidend tot modderige en gladde paden), afval en opstoppingen kunnen de perceptie van mensen van de omgeving als ongerept bederven en ertoe leiden dat de lokale bevolking ergens anders heen gaat voor hun buitenactiviteiten.

Bron: The Barents Observer