Translate

woensdag 27 april 2022

ArcticInfo ‒ Een Digitale Dienst Voor Veiligere Zeereizen In Het Noordpoolgebied

ArcticInfo biedt belangrijke informatie over zeilomstandigheden in het Noordpoolgebied en ondersteunt beslissingen voor veiligere navigatie in Arctische wateren. Op kaarten gebaseerd en voor iedereen toegankelijk, ArcticInfo bestrijkt grote gebieden voor de kusten van Noorwegen, IJsland, Rusland, Canada en Groenland, plus de Barentsz en de Noordzee.

Lage temperaturen en extreme weersomstandigheden, beperkt daglicht gedurende lange perioden, beperkte communicatie en infrastructuur, slechte kaarten en grote afstanden zijn enkele van de uitdagingen waarmee zeevaarders in de Arctische wateren worden geconfronteerd. Bovendien zijn er bijna altijd zeer beperkte middelen in de buurt als er ongelukken gebeuren. Om de maritieme veiligheid te versterken en het milieu te beschermen, heeft de Noorse kustadministratie reisgerelateerde informatie op één plek verzameld: ArcticInfo, beschikbaar via BarentsWatch.

Gebruikers moeten zich registreren om volledige toegang tot de service te krijgen, hoewel veel informatie beschikbaar is zonder registratie. Geregistreerde gebruikers kunnen gegevens over hun eigen vaartuig bewerken, zoals maximumsnelheid, ijsklasse, bruto tonnage, reddingscapaciteit, communicatiemogelijkheden, helikopterdek en een arts/verpleegkundige aan boord.

Bron: The Barents Observer

Website: ArcticInfo