Translate

woensdag 2 maart 2022

Belgische Princes Elisabeth Station Antarctica Einde Seizoen

Nu we het seizoen 2021-22 afsluiten, kunnen we met trots zeggen dat het station in de bijna vier maanden dat het in gebruik was weer volledig op hernieuwbare energie draaide. Op geen enkel moment was het nodig om de generatorset te starten om de batterijen op te laden.

Bovendien kreeg het station in december een elektrisch voertuig mee. De baanbrekende Venturi Antarctica blijft in de winter op het station om ons te verwelkomen als we in november terugkomen.

Samen met het bereikte nul-emissiedoel en ondanks verschillende moeilijkheden tijdens deze specifieke expeditie, zal het IPF-team binnenkort het station verlaten met de voldoening een succesvolle missie te hebben uitgevoerd. Slechts één team wetenschappers was het afgelopen seizoen genoodzaakt om hun deelname uit te stellen vanwege ongekend slechte weersomstandigheden in de buurt van het Sør Rondane-gebergte.

Alle andere wetenschappelijke teams die gepland waren om reeaserch uit te voeren op het Princes Elisabeth Antarctica Station, voltooiden hun missies en gingen naar huis in de wetenschap dat ze onderzoek van wereldklasse op Antarctica hebben uitgevoerd. Datasets worden al verwerkt en monsters worden voor studie naar onderzoeksinstellingen en universiteiten verzonden.

De hele winter zal PEA gegevens blijven verzamelen voor wetenschappers tot het tijd is voor BELARE 2022-23 om van start te gaan. We kijken met veel enthousiasme uit naar dat moment!

Website: Princes Elisabeth Station Antarctica