Translate

zaterdag 21 augustus 2021

Antarctic Ambassadorship Day Aangekondigd Op 30e Verjaardag Van International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO)

Op 18 augustus 1991 kondigden zeven bedrijven die al enkele jaren expedities naar Antarctica uitvoerden de oprichting aan van IAATO - een wereldwijde non-profit branchealliantie die zich toelegt op veilige en verantwoorde reizen door de particuliere sector naar het Witte Continent. Tegenwoordig bestaat het lidmaatschap van IAATO uit meer dan 100 gerespecteerde bedrijven van over de hele wereld, die elk werken aan het beschermen en behouden van de unieke plek Antarctica.

De aankondiging op 18 augustus 2021 komt op het moment dat de non-profitorganisatie het 30-jarig bestaan van haar missie viert om de praktijk van veilig en ecologisch verantwoord Antarctisch toerisme te bepleiten en te promoten.

IAATO Executive Director Gina Greer zei: "Antarctisch ambassadeurschap is sinds de oprichting van IAATO een hoeksteen van onze missie geweest. We merken dat bezoekers die terugkeren uit de regio vaak ontroerd zijn om veranderingen in hun leven aan te brengen die het behoud ondersteunen en anderen informeren over het belang van het beschermen van deze kostbare plaatsen".

"We wilden een centraal punt creëren om de Antarctische Ambassadeurs te vieren, en ook om anderen te inspireren om te pleiten voor deze kostbare plek. We nodigen iedereen uit de poolgemeenschap en daarbuiten uit om zich bij ons aan te sluiten."

De datum van Antarctic Ambassadorship Day zal binnenkort worden vrijgegeven, maar zal in april 2022 worden gehouden aan het einde van het Antarctische seizoen.

Bron: International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO)