Translate

dinsdag 24 maart 2020

Antarctica Heeft Bescherming Nodig

Het satellietvolgsysteem van zee roofdieren in de Zuidelijke Oceaan heeft belangrijke ecologische gebieden aan het licht gebracht die onder druk staan ​​van menselijke activiteiten. Deze resultaten tonen de waarde van het bijhouden van gegevens voor het informeren van instandhoudingsinspanningen.

Zelfs de meest afgelegen ecosystemen op aarde - zoals die op hoge breedtegraden, ook in de Zuidelijke Oceaan rond Antarctica - kunnen niet langer als ongerept worden beschouwd. De effecten van mensen op die ecosystemen hebben nu een wereldwijde voetafdruk, en het tegengaan van daarmee samenhangende bedreigingen vereist kennis van de gebieden met een bijzondere ecologische en biologische betekenis. Dergelijke gebieden ondersteunen de gezonde werking van ecosystemen en moeten daarom worden beschermd.

In de Zuidelijke Oceaan concurreert de visserij met dieren om voedselbronnen en de visserijactiviteiten en de druk van de klimaatverandering geven aanleiding tot bezorgdheid over de mogelijkheid dat het ecosysteem daar instort.

Bron: Nature