Translate

donderdag 2 januari 2020

Antarctica Expedities (Update)

Colin O'Brady "The Impossible Row" Roeien Naar Antarctica Geslaagd

Een team met Colin O'Brady (de eerste mens die Antarctica solo overstak) is erin geslaagd om van Zuid-Amerika naar Antarctica te roeien over de Drake Passage, een van de ruwste zeeën van de wereld. De expeditie heeft 13 dagen geduurd. Het team kwam aan land op Antarctica op 25 december 2019.

Website: Colin O'Brady The Impossible Row

Website: Colin O'Brady on Instagram




Geoff Wilson "Longest Journey" Antarctica Expeditie

Geoff Wilson voert een solo expeditie uit op Antarctica. Hij is vertrokken bij het Novolaskaya Station en zal via de Zuidpool, langs Vostok Station naar Casey station trekken. De expeditie is 5200 kilometer. Er wordt ook gebruik gemaakt van een kite. Ondertussen heeft Geoff Wilson nog zo'n 900 kilometer af te leggen. Je kan deze expeditie volgen op de website en de blog.

Website: Geoff Wilson The Longest Journey

Blog: Geoff Wilson's Longest Journey

Wendy Searle Naar De Zuidpool: "Southpole2020"

Wendy Searle gaat een poging doen om het vrouwen snelheidsrecord Hercules Inlet - Zuidpool te verbreken. Dat record staat nu op naam van Johanna Davidson die 39 dagen deed over de 700 mijl. Wendy Searle is 37 dagen onderweg.

Website: Southpole2020

Blog: Southpole2020 News

Jenny Davis Naar De Zuidpool

Vorig jaar is Jenny Davis moeten stoppen na 22 dagen expeditie op weg naar de Zuidpool wegens medische redenen. Dit jaar probeert ze het opnieuw. Ondertussen is Jenny Davis 36 dagen onderweg. Ze heeft bijna 600 mijl afgelegd en iets meer dan 100 mijl te gaan tot de Zuidpool.

Website: Solo Southpole

Website: Jenny Davis on Instagram

Tracker: Jenny Davis

"The Last 300":

Op 31 december kwam het bericht binnen dat Robert Swan zwaar gevallen was en gekwetst is aan de heup. Daardoor is er een pick up van Robert Swan noodzakelijk. Dus het team met Kyle O’Donoghue, Johanna Davidsson en Kathinka Gyllenhammar trekt verder naar de Zuidpool. De expeditie is 32 dagen onderweg en er zijn zo'n 206 mijl afgelegd en nog 90 mijl te gaan. We wensen Robert Swan een spoedig herstel.

Website: The Last 300

Mollie Hughes:

De 29-jarige Mollie Hughes doet een poging om solo vanop de Ronne IJsplaat naar de Zuidpool te trekken. Als het lukt, is ze de jongste vrouw die solo (op eigen kracht en zonder hulp van buitenaf) de Zuidpool bereikt. De expeditie is zo'n 47 dagen onderweg.

Website: South Pole Expedition 2019

"Not bad for a girl":

Anja Blacha doet een poging om de Zuidpool solo te bereiken. Deze expeditie gaat over 1400 kilometer en is voornamelijk te volgen op Instagram. Deze expeditie is zo'n 43 dagen onderweg waarin al meer dan 900 kilometer is afgelegd.

Website/Instagram: Anja Blacha on instagram

Website: Not bad for a girl

"90 degrees south solo":

Neil hunter gaat solo van Hercules Inlet naar de Zuidpool. Hij gaat er tussen de 45 en 50 dagen over doen. Deze expeditie is zo'n 37 dagen onderweg en bevindt zich rond 87°ZB. Je kan de expeditie van Neil Hunter volgen op de website en op de blog.

Website: 90 degrees south solo

Blog: 90 degrees south solo blog

"Libucha South Solo":

Jacek Libucha doet een poging om solo van Hercules Inlet naar de Zuidpool te trekken. De expeditie loopt over zo'n 1150 kilometer en zal zo'n 55 dagen duren. Deze expeditie is 50 dagen onderweg en nadert de 89°ZB. Er moet minder dan 140 kilometer worden afgelegd.

Website: Libucha to South Pole