Translate

woensdag 16 oktober 2019

Poolgebieden: Op Expeditie Met Dixie Dansercoer

Voorbereiding, voorbereiding, voorbereiding!


Een poolexpeditie is een heuse onderneming. Wie er onbezonnen aan begint, zal niet ten volle kunnen genieten van alle uitdagende en wonderbaarlijke momenten die zo’n expeditie met zich meebrengt.

Als eerste stap in het voorbereidingsproces van een avontuurlijke poolexpeditie organiseren we een initiatieweekend o.l.v. Dixie Dansercoer in het rustige Villers St. Gertrude.

Tijdens dit weekend krijgen we heel wat theoretische informatie m.b.t. de geschiedenis van poolreizen, belangrijke milieu-aspecten, de bescherming van wildlife, het belang van geschikte uitrusting, voeding en communicatie. Daarnaast leren we ook heel praktische zaken en maken we kennis met de dagelijkse routine tijdens de expedities: het opzetten van een tent in soms gewaagde omstandigheden, efficiënt sneeuw tot drinkbaar water koken, eten en lunch voorbereiden, geschikte kleding aantrekken, tips om ons warm te houden…

We maken uiteraard ook tijd om de prachtige Ardeense omgeving al wandelend te verkennen en om te genieten van spijs en drank.

Een eerste stap richting Noordpool?


De deelname aan het initiatieweekend is toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft in poolgebieden en in de organisatie van een poolexpeditie. Er zijn geen verdere verplichtingen.

Wie echter de microbe en de sfeer van een poolexpeditie te pakken heeft en gemotiveerd is om de uitdaging aan te gaan, wordt na het initiatieweekend uitgenodigd om deel te nemen aan de sneeuwschoenexpeditie op Spitsbergen. Daar kan je dan onder leiding van Dixie de opgedane kennis omzetten in de praktijk.

Na de eerste training in de Ardennen en de ‘real life’ kennismaking met een echte poolexpeditie op Spitsbergen (level 1), kunnen de echte poolliefhebbers ook verder groeien. Je kan nadien namelijk deelnemen aan een level 2-expeditie (in Groenland of Rusland) en je kandidaat stellen voor een level 3-poolexpeditie op de Noord- of Zuidpool.

Een kwalitatief onderbouwd voorbereidingsproces dat je naar het ongerepte noorden kan leiden!

Website: Initiatieweekend met Dixie Dansercoer

Link: Initiatieweekend met Dixie Dansercoer (16-11-2019 en 17-11-2019 nog beschikbaar)