Translate

woensdag 17 oktober 2018

Poolgebieden: Op Expeditie Met Dixie Dansercoer

Onder het motto 'going places & leaving no traces' trekken ZuiDERHuiS en poolreiziger Dixie Dansercoer (PolarExperience) samen op arctisch avontuur. Op een poolexpeditie staan respect, duurzaamheid en een goede voorbereiding centraal. Een goed begrip van de vaak extreme geografische en meteorologische omstandigheden van het poolgebied is onontbeerlijk.

Samen met Dixie doorlopen we drie etappes: een voorbereidingsweekend in de Ardennen, een praktische initiatie in Spitsbergen en tot slot de expeditie naar Groenland. Dixie heeft meer dan 20 jaar ervaring in poolreizen en trok maar liefst 34 keer naar de poolgebieden voor persoonlijke of begeleide expedities. In 2012 brak hij het wereldrecord van de langste niet-gemotoriseerde expeditie op de Zuidpool. Tijdens de voorbereiding komen mentale en fysieke training, materiaalkennis, ehbo en omgang met onvoorziene en logistieke uitdagingen aan bod.

Ben je gek op tintelende temperaturen onder het vriespunt? Hou je van de confrontatie met een immense brok natuur? Dankzij ZuiDERHuiS wordt die grote droom werkelijkheid.