Translate

donderdag 23 februari 2017

Pool tot Pool Lezingendag 11 maart 2017



PooltotPool is een jaarlijks terugkerende publieks-lezingendag in maart. Met lezingen over het Arctisch gebied rondom de Noordpool; en voordrachten over de wereld van de Zuidpool op en rondom Antarctica. Er zijn ruime pauzes, dus voldoende tijd om ook onderling (Pool) belevenissen uit te wisselen. Om de dag compleet te maken zullen Pool-gerelateerde standhouders acte de présence te geven.

De 2017 editie van Pool tot Pool gaat door op 11 maart 2017 (10.00-17.00) in het Museum Volkenkunde te Leiden (Steenstraat 1, 2300 AE Leiden, Nederland)

Eerste spreker: Floris van den Berg.
Vandenberg is expeditie arts en heeft overwinterd in het Concordia-station op Antarctica.

Tweede spreker: dr. Ingrid Tulp.
dr. Ingrid Tulp werkt als onderzoeker bij Wageningen Marine Research.

Derde spreker: dr. Peter Bijl.
Dr. Peter Bijl is als docent-onderzoeker verbonden aan Universiteit Utrecht. Peters onderzoek richt zich op de reconstructie van klimaat en oceanografie van het zuidelijk halfrond.

Vierde spreker: Heather Carroll.
Wie wel eens in Canada geweest is, heeft er zeker weleens een gezien; een steenmannetje. Deze steenmannetjes zijn gebouwd door de Inuit en worden Inukshuk genoemd. De verschillende vormen hebben verschillende betekenissen en zijn zo belangrijk dat hij ook op de vlag van Nunavut prijkt.
Kunstenares Heather Carroll is half Inuit en studeerde aan de School of Fine Arts, Universiteit van Toronto, Canada. Zij is lid van de Labrador Inuit Association (Nunatsiavut) en heeft zich verdiept in vormen van de Inukshuk. Op Pool tot Pool zal ze vertellen over de verschillende vormen en de geschiedenis ervan.

Website: www.pooltotpool.nl