Translate

zondag 20 juli 2014

Antarctica Naamgeving

De regels voor naamgeving aan geografische plaatsen op Antarctica zijn een paar jaar geleden veranderd.
Toen de eerste mensen Antarctica verkenden (18de-19de eeuw), werd een locatie op Antarctica benoemd door degene die de locatie ontdekte. Kapitein James Cook was de eerste die in 1775 South Georgia en de South Sandwich Islands op de kaart zette.
Meer dan honderd jaar geleden was het nog heel moeilijk om naar Antarctica te gaan. Nu is er zelfs een goed georganiseerde toeristische sector. Daarom heeft het comité (Advisory Committee on Antarctic Names) dat advies geeft voor naamgeving op Antarctica nieuwe regels gevraagd.
Geval per geval wordt bekeken en de naam van een individu kan enkel nog gegeven worden aan een locatie op Antarctica bij een grote bijdrage en succesvolle deelname aan een onderneming op Antarctica. Het individu moet ook aan het eind van zijn loopbaan zijn.

Bron: The Antarctic Sun

Link: Antarctic Names - Search Antarctic Names or Antarctic Policy

Link: UK Antarctic Place-names Committee

Deze foto op Petermann Eiland op Antarctica heb ik genomen tijdens mijn Antarctica expeditie (januari 2007). Petermann Eiland is genoemd naar de Duitse geograaf August Petermann. Het eiland werd ontdekt tijdens een Duitse Antarctica expeditie 1873-1874.