Translate

vrijdag 27 juni 2014

De PolarExperience

SCHRIJF JE IN VOOR EEN POOLINITIATIE MET DIXIE DANSERCOER!




Dixie Dansercoer is terug van een geslaagde expeditie op Groenland, en lanceert nu samen met reisorganisator ’t Zuiderhuis de PolarExperience. Die biedt je de kans om op een toegankelijke manier je eerste poolervaring te verwerven, met als einddoel een expeditie naar de Noordpool of Antarctica. Stap 1: de initiatieweekends in oktober en november 2014 in de Ardennen, waarop Dixie je de belangrijkste technieken voor de polen leert kennen.

Tijdens de eerste dag van je verblijf leer je alles over de polen en hun geschiedenis. Na de lunch verneem je alles over de fysieke, mentale en logistieke voorbereiding van een poolexpeditie: hoeveel kost dat, wat neem je mee en hoe maak je je lichamelijk klaar? Je besluit de dag met een wandeling en een filmvoorstelling over poolexpedities. Op dag twee staan praktische tips en tricks centraal. Onder het motto ‘out there’ leer je in de voormiddag onder meer hoe je met pulka’s (bagagesleeën) beweegt op het ijs, en welke attributen je nodig hebt om in extreme omstandigheden toch redelijk comfortabel te reizen. Tijdens de sessie ‘in there’ kom je dan weer te weten hoe je een tent opzet en op welke manier je winterkampeert. Nadien volgt nog een mooie namiddagwandeling met outdoorlunch. Heb je de smaak goed te pakken (en daar is veel kans toe), dan kun je na het initiatieweekend inschrijven voor stap 2: een negendaagse mini-expeditie op de arctische toendra van Svalbard in maart 2015.

Voel je het al kriebelen? Schrijf je dan snel in, want voor elk weekend zijn er maar 20 plaatsen beschikbaar.

Praktisch

Er zijn drie initiatieweekends:

11 & 12 oktober 2014

25 & 26 oktober 2014

8 & 9 november 2014

De weekends hebben plaats in de Gîte d’Etape van Villers-Sainte-Gertrude in de Ardennen.
Prijs per persoon: € 435 (inclusief overnachting in tweepersoonskamer en volpension van lunch tot lunch). Per weekend is er slechts plaats voor 20 deelnemers, dus wees er snel bij!

*Inschrijven kan via de website www.polarexperience.eu, waar je ook meer informatie vindt over de drie stappen in het totaalproject. 
*Je kunt ook contact opnemen met PolarExperience, Kortedagsteeg 13-15, 9000 Gent, polarexperience@zuiderhuis.be en 09/233.45.33

Lees verder...