Translate

zaterdag 7 januari 2012

Antarctica Expedities

De volgende expedities op Antarctica hebben onze aandacht getrokken:

  • Website: Kaspersky ONE: Felicity Aston is ondertussen de Zuidpool gepasseerd (23 december 2011) en is nu op weg naar Hercules Inlet aan de andere kant van Antarctica. Aston heeft 1027km afgelegd, nog 673km te gaan.

  • Website: Polar Vision: Antarctica expeditie naar de Zuidpool met een team (Alan Lock, Richard Smith, Andrew Jensen) met een visueel minder valide: Alan lock. Het team heeft na 39 dagen de Zuidpool bereikt (3 januari 2012) en is nu op weg naar huis. Je kan deze expeditie herbeleven op de website in woord en veel beeld.

  • Website: Antarctic Ice: Dixie Dansercoer en Sam Deltour zijn 46 dagen onderweg op hun Antarctica expeditie waarbij ze proberen om met kites 6000km af te leggen. Ze hebben ondertussen 2885,4km afgelegd.

  • Website: Scott-Amundsen Centenary Race: twee teams doen op Antarctica 100 jaar na Amundsen en Scott, de race naar de Zuidpool nog eens opnieuw. Een team volgt de Scott route het andere team volgt de Amundsen route. Het team dat de Amundsen route volgt, is het dichtst bij de Zuidpool, nog 73km. Het team dat de Scott route volgt moet nog 346km afleggen tot aan de Zuidpool.

  • Website: Princess Elisabeth Station Antarctica: volg de ontdekkingen en avonturen op het Belgische station op Antarctica. De Mary Artica is na 12 dagen vertraging aangekomen op Crown Bay met de nieuwe voorraad.