Translate

zondag 24 oktober 2010

Antarctica: Russische Politiek

De Russische speciale vertegenwoordiger voor het Arctisch en Antarctisch gebied, Artur Chilingarov, heeft verklaard dat samenwerking tussen landen is de enige mogelijke weg op Antarctica. Chilingarov zei dit nadat de Russische regering was samengekomen om de strategie te bepalen voor Antarctica tot 2020.
Op dit moment heeft Rusland 5 stations op Antarctica en er komt een nieuwe investering voor nieuwe projecten, opleidingen, expedities en onderzoek. Volgens het verdrag van 1959 is Antarctica een continent van vrede en kan niet van een land zijn. Rusland zal daarom de wetenschappelijke activiteit uitbreiden. Eerste Minister Vladimir Putin zegt dat er een boost komt van de wetenschappelijke expedities, dat er een modernisering komt van de stations en dat er meegedaan zal worden aan internationale projecten.
Artur Chilingarov legde uit dat de Russische strategie inhoud dat er een ontwikkeling komt van zowel de vloot als de luchtvloot, maar ook de sociale problemen van de mensen die op de pool werken, worden aangepakt. Er wordt een nieuw expeditie schip gebouwd en het Ilyushin IL-76 vliegtuig wordt gemoderniseerd.
Onderzoekers hebben op Antarctica al een hoeveelheid natuurlijke grondstoffen ontdekt, maar het is nog veel te vroeg om te spreken van ontginning. Maar toerisme kan economisch wel een voordeel zijn. Het Russische Novolazarevskaya station op Antarctica is begonnen met toeristen toe te laten.


Bron: The Voice of Russia