Translate

dinsdag 7 september 2010

Passagiers MV Alexy Maryshev Dienen Klacht In

Zie ook bericht van 09-08-07 Spitsbergen: Cruise Ongeluk (oude blog):



De Alexey Maryshev, een Russische boot, omgebouwd tot luxe cruise schip is getroffen door afkalvend ijs nabij Spitsbergen. Het ongeluk gebeurde vandaag (nvdr. 8 augustus 2007). De politie verklaarde dat de boot heel dicht bij de Horn gletsjer kwam zodat de gasten, allemaal Britten, beter konden zien. Op dat moment viel een groot stuk ijs van de gletsjer tegen de zijkant van de boot en op het dek. 17 mensen werden gewond, waarvan 2 ernstig, en 1 bemanningslid. Niemand verkeerde echt in levensgevaar.

De Alexey Maryshev staat onder beheer van Oceanwide Expeditions, de Nederlandse touroperator die de reis organiseerde. Oceanwide Expeditions tilt heel zwaar aan het ongeluk, zeker omdat het de eerste keer is dat er een ongeluk gebeurde sinds de oprichting van Oceanwide Expeditions in 1982.




Deze week hebben passagiers van de MV Alexy Maryshev een klacht ingediend omdat ze drie jaar geleden tijdens een cruise bij Svalbard gewond raakten toen het ijs van een gletsjer op het dek van het schip viel. Een uitspraak van de rechtbank wordt pas in maart 2011 verwacht. Lees verder...


Bron: Het Laatste Nieuws