Translate

vrijdag 10 september 2010

Antarctica: Expeditie Van Wilco van Rooijen: CO2-neutraal naar Zuidpool

Persbericht:

Nieuwe expeditie van Team Wilco van Rooijen: CO2-neutraal naar Zuidpool

Wat: Aftrap Antarctica expeditie 2.0

Waar: Nijverheidsweg 16 Utrecht

Wanneer: 15 september 2010, 13.00 uur

Wie: Wilco van Rooijen, expeditieleider

Twee studenten Natuur en Techniek

André Henken, directeur Faculteit Natuur & Techniek

Planning:

Januari 2011: testen prototype en beklimming Mount Vinson

Juni 2011 start: expeditie fase 1 onderweg naar Antarctica

September 2011: fase 2 expeditie op Antarctica naar Zuidpool

December 2011: aankomst Zuidpool

Januari 2012 - Juni 2012: educatie en werven ambassadeurs

Expeditieleider Wilco van Rooijen staat aan het begin van een nieuwe uitdaging. Met een C02-neutraal voertuig rijden naar de Zuidpool ‘het einde van de wereld’. En passant zal Wilco zijn 7-summits voltooien (het beklimmen van de 7 hoogste bergen van alle continenten op aarde)


Het voertuig wordt nu ontwikkeld door studenten Natuur & Techniek van de Hogeschool Utrecht, ondersteund door de Universiteit Twente. Tijdens de persconferentie zal het 3D schaalmodel van het voertuig gepresenteerd worden door studenten van de Hogeschool Utrecht.


Met deze reis over onbegaanbaar terrein naar de meest afgelegen plek op aarde willen Wilco en zijn co-piloot Fokke van Velzen laten zien dat je zelfs C02-neutraal over Antarctica naar de Zuidpool kan reizen. Doel is om bewustwording en acceptatie te creëren rondom duurzaam rijden en de bescherming van Antarctica.


Team Wilco richt zich met deze expeditie vooral op de jeugd. De expeditie krijgt redactionele aandacht tijdens de expeditie op de Zuidpool van NTR:Schooltv en Leraar 24. Het ultieme doel is jeugdige ambassadeurs te werven. Na de expeditie zal er een speciale jeugdexpeditie plaats vinden naar de Aletsch gletsjer, Zwitserland. Daarnaast zal Team Wilco kennis en expertise inzetten voor het ontwikkelen van Antarctica 2.0 lespakketten.


Duurzaamheid staat ook bij de Hogeschool Utrecht hoog op de agenda. De hogeschool zit in een proces om duurzame ontwikkeling in te bedden in het onderwijs, toepassingsgericht onderzoek naar duurzaamheid te versterken en een duurzame bedrijfsvoering te voeren.



Website: Expeditieportal van beroepsavonturier Wilco van Rooijen