Translate

zaterdag 26 november 2016

Pool tot Pool Lezingendag 11 Maart 2017PooltotPool is een jaarlijks terugkerende publieks-lezingendag in maart. Met lezingen over het Arctisch gebied rondom de Noordpool; en voordrachten over de wereld van de Zuidpool op en rondom Antarctica. Er zijn ruime pauzes, dus voldoende tijd om ook onderling (Pool) belevenissen uit te wisselen. Om de dag compleet te maken zullen Pool-gerelateerde standhouders acte de présence te geven.

De 2017 editie van Pool tot Pool gaat door op 11 maart 2017 in het Museum Volkenkunde te Leiden (Steenstraat 1, 2300 AE Leiden, Nederland)

Met gepaste trots kunnen we de eerste spreker bekend maken! Het is Floris van den Berg.
We noemden hem al een paar keer in onze nieuwsbrieven. Vandenberg is expeditie arts en heeft overwinterd in het Concordia-station op Antarctica.
Afgesloten van de buitenwereld, doet hij voor ESA onderzoek naar de effecten die dit heeft op het menselijk lichaam. Dit is ter voorbereiding van eventuele toekomstige expedities naar Mars.
Hoewel hij nu nog op de Zuidpool zit, heeft hij toegezegd na thuiskomst op Pool tot Pool over zijn onderzoek te komen vertellen.
Hij houdt een blog bij die te lezen is op:

wanderlustdoc.com

En doet af en toe verslag voor het TV-programma Nieuwsuur.
Nieuwsuur augustus 2016:
Website: www.pooltotpool.nl