Translate

woensdag 20 juni 2012

Antarctica Kinband Pinguïns

Onderzoek van kinband pinguïns op Deception Eiland, Antarctica, heeft uitgewezen dat er 36 percent minder bezette nesten waren tussen 1991 en 2009. Er zijn verschillende oorzaken.
Deception Eiland is de meest bezocht plaats op Antarctica. Zo waren er 25000 bezoekers in 2007-2008, volgens de International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO). De kinband pinguïn kolonie van Bailey Head die gewoonlijk door 2000 tot 3500 mensen wordt bezocht, heeft een daling van 50 percent. De impact van de mens (toerisme en wetenschappers) moet dan ook beperkt worden.
De vermindering van de hoeveelheid krill kan ook een oorzaak zijn. Het aantal adelie pinguïns in de regio is namelijk ook aan het dalen. Het aantal ezelspinguïns die een meer variabel dieet hebben, blijft op peil. Overbevissing (krill) moet dus verminderd worden.
Zowel de kinband pinguïns, adelie pinguïns en ezelspinguïns leven op het Antarctisch Schiereiland waar de effecten van de verandering van het klimaat meer uitgesproken zijn. De mens moet dus met meer verantwoordelijkheid omgaan met fossiele brandstoffen.


Bron: Live Science


Antarctica, Brown Bluf, kinband pinguïn: foto genomen tijdens mijn Antarctica expeditie januari 2007.