Translate

zaterdag 13 januari 2018

Antarctica Expedities (Update)

 • Het team van de Ice Trek expeditie naar de Zuidpool is gisteren na 37 dagen expeditie aangekomen op de Zuidpool. De expeditie ging van vanaf de Kansas Gletsjer naar de Zuidpool. In het team is ook de 16-jarige Jade Hameister uit Australië. Met het bereiken van de Zuidpool heeft Jade Hameister enkele records gevestigd: jongste persoon die zonder hulp naar de Zuidpool is geskied, de eerste Australische vrouw die naar de Zuidpool is geskied, de jongste persoon die de Polar Hat Trick heeft uitgevoerd, deelnemer aan de eerste all-Australian team dat via een nieuwe route naar de Zuidpool is getrokken.
  Andere leden van het team zijn Paul Hameister, Heath Jamieson, Ming D'Arcy en Eric Philips.

  Website: Ice Trek

  Website: Jade Hameister

 • Zuidpoolexpeditie Robert Swan En Zoon Barney: deze expeditie naar de Zuidpool is in twee groepen. Een groep trekt van de kust naar de Zuidpool. De andere groep is veel later vertrokken en doet een expeditie van de laatste graad (89°ZB) naar de Zuidpool.
  De twee groepen zijn dus afzonderlijk vertrokken. Gisteren zijn de groepen samengekomen en vormen nu een grote groep. Er moeten nog 30 zeemijl (55 kilometer) afgelegd worden tot de Zuidpool.

  Website: 2041.com