Translate

donderdag 11 januari 2018

Antarctica Expedities (Update)

  • Ross Ice Shelf Programme: expeditie waarbij het team boringen doet in het ijs.

    Website: Ross Ice Shelf Programme

  • Zuidpoolexpeditie Robert Swan En Zoon Barney: deze expeditie naar de Zuidpool is zo'n 50 dagen onderweg. Er moeten nog zo'n 44 mijl (80 kilometer) afgelegd worden. Het team is de 89°ZB over. Ook het team (met Robert Swan) van de laatste graden is onderweg.

    Website: 2041.com

  • Ice Maiden Expedition: dit expeditie team is een Brits team van alleen maar vrouwen die de oversteek maken van Antarctica. De expeditie gaat van de Leverett Gletsjer via de Zuidpool naar Hercules Inlet aan de andere kant van Antarctica. Deze expeditie is de Zuidpool al gepasseerd en is nu onderweg naar Hercules Inlet. Deze expeditie moet nog zo'n 180 zeemijl (330km) afleggen.

    Website: Ice Maiden Expedition

  • Ice-Trek: Een team trekt vanaf de Kansas Gletsjer naar de Zuidpool. In het team is ook de 16-jarige Jade Hameister uit Australië die de laatste etappe gaat afleggen als jongste mens die de "pool hat-trick (skiën naar beide polen en Groenland oversteken) heeft voltooid. Deze expeditie is bijna bij de Zuidpool en er wordt verwacht dat ze daar vandaag aankomen.

    Website: Ice Trek

    Website: Jade Hameister

  • Antarctica Expeditie Spectre: Leo Houlding, Mark Sedon en Jean Burgun Hebben op Antarctica de Spectre beklommen. Nu zijn ze te voet en met kites op de terugweg naar het Union Gletsjer kamp, waar ze deze week zullen aankomen.

    Website: Spectre Trans-Antarctic Expedition