Translate

dinsdag 2 januari 2018

Antarctica Expedities (Update)

 • Ross Ice Shelf Programme: expeditie waarbij het team boringen doet in het ijs.

  Website: Ross Ice Shelf Programme

 • Zuidpoolexpeditie Robert Swan En Zoon Barney: deze expeditie naar de Zuidpool is zo'n 42 dagen onderweg. Er moeten nog zo'n 140 mijl (260 kilometer) afgelegd worden. Wanneer de expeditie 89°ZB bereikt ,zal het team worden uitgebreid om de laatste graad af te leggen.

  Website: 2041.com

 • Ice Maiden Expedition: dit expeditie team is een Brits team van alleen maar vrouwen die de oversteek maken van Antarctica. De expeditie gaat van de Leverett Gletsjer via de Zuidpool naar Hercules Inlet aan de andere kant van Antarctica. Deze expeditie is de Zuidpool al gepasseerd maar deze expeditie loopt nog door tot Hercules Inlet aan de andere kant van Antarctica. Op 28 december Was het team over de helft van de expeditie, 883km afgelegd, 820km te gaan.

  Website: Ice Maiden Expedition

 • Ice-Trek: Een team trekt vanaf de Kansas Gletsjer naar de Zuidpool. In het team is ook de 16-jarige Jade Hameister uit Australië die de laatste etappe gaat afleggen als jongste mens die de "pool hat-trick (skiën naar beide polen en Groenland oversteken) heeft voltooid. Deze expeditie is de 88°ZB overschreden en heeft nog zo'n 170km te gaan.

  Website: Ice Trek

  Website: Jade Hameister

 • Antarctica Expeditie Spectre: Leo Houlding, Mark Sedon en Jean Burgun Hebben op Antarctica de Spectre beklommen. Nu zijn ze te voet en met kites op de terugweg naar het Union Gletsjer kamp, waar ze in Januari 2018 zullen aankomen. Deze expeditie moet nog iets meer dan 800km afleggen.

  Website: Spectre Trans-Antarctic Expedition