Translate

woensdag 17 januari 2018

Antarctica Expedities Succesvol Beëindigd

 • Expeditie Ben Saunders: solo expeditie (op eigen kracht en zonder hulp) over te steken van Berkner Island, via de Zuidpool naar de Ross IJsplaat. Ben Saunders heeft na 52 dagen en zo'n 1000 kilometer de Zuidpool bereikt. Het oorspronkelijke plan was om Antarctica over te steken, maar Ben heeft besloten om op de Zuidpool te stoppen met zijn expeditie. Dat is zeker geen makkelijke beslissing geweest. Ben krijgt van ons in elk geval een welgemeende felicitatie. Well done indeed!

  Website: Ben Saunders

  Instagram: Ben Saunders (polarben) on Instagram

 • Het team van de Ice Trek expeditie naar de Zuidpool is gisteren na 37 dagen expeditie aangekomen op de Zuidpool. De expeditie ging van vanaf de Kansas Gletsjer naar de Zuidpool. In het team is ook de 16-jarige Jade Hameister uit Australië. Met het bereiken van de Zuidpool heeft Jade Hameister enkele records gevestigd: jongste persoon die zonder hulp naar de Zuidpool is geskied, de eerste Australische vrouw die naar de Zuidpool is geskied, de jongste persoon die de Polar Hat Trick heeft uitgevoerd, deelnemer aan de eerste all-Australian team dat via een nieuwe route naar de Zuidpool is getrokken.
  Andere leden van het team zijn Paul Hameister, Heath Jamieson, Ming D'Arcy en Eric Philips.

  Website: Ice Trek

  Website: Jade Hameister

 • Zuidpoolexpeditie (SPEC) Robert Swan (61) en Zoon Barney (23): deze expeditie naar de Zuidpool is na zo'n 54 dagen op de Zuidpool aangekomen samen met het team van de laatste graad.

  Website: 2041.com

 • Antarctica Expeditie Spectre: Leo Houlding, Mark Sedon en Jean Burgun Hebben op Antarctica de Spectre beklommen. Het team is op 11 januari aangekomen in het Union Gletsjer kamp, het eindpunt van de expeditie.

  Website: Spectre Trans-Antarctic Expedition