Translate

woensdag 29 november 2017

Antarctica Expedities

 • Ross Ice Shelf Programme: expeditie waarbij het team boringen doet in het ijs.

  Website: Ross Ice Shelf Programme

 • Expeditie Ben Saunders: solo expeditie (op eigen kracht en zonder hulp) over te steken van Berkner Island, via de Zuidpool naar de Ross IJsplaat. Ben Saunders is 23 dagen onderweg, legt gemiddeld 12,6 mijl (20 kilometer) per dag af, heeft de 83° zuiderbreedte ruim overschreden en moet nog 802 mijl (1290 kilometer) afleggen.

  Website: Ben Saunders

 • Zuidpoolexpeditie Robert Swan En Zoon Barney: deze expeditie naar de Zuidpool is zo'n 6 dagen onderweg. De totale afstand voor deze expeditie is 600 mijl (970 kilometer).

  Website: 2041.com

 • Ice Maiden Expedition: dit expeditie team is een Brits team van alleen maar vrouwen die de oversteek maken van Antarctica. De expeditie gaat van de Leverett Gletsjer via de Zuidpool naar Hercules Inlet aan de andere kant van Antarctica. Deze expeditie loopt over 1700 kilometer en is zo'n week onderweg.

  Website: Ice Maiden Expedition

 • Ice-Trek: Een team zal vanaf de Kansas Gletsjer naar de Zuidpool trekken. In het team is ook de 16-jarige Jade Hameister uit Australië die de laatste etappe gaat afleggen als jongste mens die de "pool hat-trick (skiën naar beide polen en Groenland oversteken) heeft voltooid. De start is voorzien voor 4 december.

  Website: Ice Trek

  Website: Jade Hameister