Translate

vrijdag 2 mei 2014

Noordpool Expedities (Update)

Japanse expeditie naar de Noordpool:
De 35-jarige Japanner Tae-Young Yasunaga Ogita heeft zijn poging om de Noordpool solo te bereiken moeten opgeven. Hij was sinds 7 maart onderweg naar de Noordpool. Bij 86°16'NB was het weer en het ijs zo slecht dat Ogita meer in zijn tent zat dan op het ijs. Hierbij raakte ook zijn eten op en hierdoor is er dan na 44 dagen expeditie besloten te stoppen.

Website: northpoleadventure.jimdo.com/

Amerikaanse expeditie naar de Noordpool:
Eric Larsen en Ryan Waters zijn al 47 dagen onderweg vanuit Canada naar de Noordpool en hebben de 89°NB bijna overschreden. Het is nog zo'n 120km tot de Noordpool. Ook deze expeditie kan je volgen op de website.

Website: www.savethepoles.com/expedition/lastnorth

The Arctic March:
Bernice Notenboom, Eric Philips en Martin Hartley zijn op 4 april vertrokken vanaf de Geografische Noordpool in de richting van Cape Discovery in Canada. Ondertussen is het team tot 85°34'NB-78°50' geraakt. De bevoorrading is goed verlopen, maar dat betekent wel dat op de slee die verder getrokken moet worden zo'n 40kg meer voedsel en 35 liter brandstof ligt. Het team zou rond 21 mei 2014 in Canada moeten aankomen. Je kan deze expeditie dagelijks heel uitgebreid volgen op de website, op de blog en op Facebook.

Facebook: www.facebook.com/arcticmarch

Website: arcticmarch.com/arcticmarch/

Blog: http://en.expedition-hope.org/blog