Translate

dinsdag 24 juli 2012

Bezoek De Amundsen-expo En De Nieuwe Shop Op De Belgicawerf









Op de Belgicawerf in Boom bouwen werkzoekenden een zeewaardige replica van de 19de-eeuwse driemaster waarmee Adrien de Gerlache en zijn crew als eerste mensen ooit overwinterden op Antarctica. Sinds begin juli kun je ook als individuele bezoeker zonder afspraak in het bezoekerscentrum terecht, en dat elke woensdag, zaterdag en zondag van 13.30u. tot 17.00u. (gratis toegang!)

Naast de eigenlijke werf kun je er de expo ‘Roald Amundsen en de Belgica’ uit het Fram-museum in Oslo bezoeken, met expeditiefoto’s die door Amundsens familieleden een paar jaar geleden werden teruggevonden. Daarnaast loopt er een documentaire over de Belgica-expeditie en kun je ook een kijkje nemen in de shop, met een uitgebreid boekenaanbod maar ook Belgica-bier en Belgica-jenever.

Adres: The New Belgica, Noeveren 26, 2850 Boom, www.newbelgica.org.

Voor groepsrondleidingen (elke dag mogelijk, betalend) moet je vooraf een afspraak maken. Daarvoor neem je ten laatste een paar weken voor je bezoek contact op met coördinator Eddy Stuer, via eddy.stuer@newbelgica.org of + 32 (0)476/86.12.00.