Translate

maandag 16 mei 2011

Antarctica: Laatste Lezing Johan Lambrechts Voor Zomervakantie Op 24 Mei 2011


In 2011 is het precies 100 jaar geleden dat de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen als eerste voet zette op de geografische Zuidpool.

Naar aanleiding daarvan neemt Johan Lambrechts, reisjournalist en schrijver van 'Antarctica - Het verhaal van de Belgen op de pool' en 'De eerste winter op de Zuidpool' je mee naar het koudste, ijzigste, winderigste en droogste continent ter wereld.


Dinsdag 24 mei om 20.00u. heeft in de bibliotheek van Rijkevorsel de laatste Antarctica-lezing van Johan Lambrechts vóór de zomervakantie plaats. Dat gebeurt ter gelegenheid van het event ‘De Weken van het Reisboek’.
Tijdens deze twee uur durende lezing, rijkelijk geïllustreerd met zo’n 100 beelden in kleur en zwart/wit, neemt Lambrechts je mee naar het koudste en winderigste continent ter wereld én naar de avontuurlijke Belgische exploratie van Antarctica.




Vooraf inschrijven kun je via de bib in Rijkevorsel (03/340.00.51) of rijkevorsel@bibliotheek.be, een ticket kost 2,50 euro.



In de maand juli en in het najaar volgen er dan lezingen in o.a. Oostrozebeke, Boom, Ukkel, Diest, Houthalen-Helchteren, Roeselare, Merksem, Londerzeel en Sint-Martens-Latem.

De nieuwe lezingenkalender staat eind juni online op deze blog,
je kunt hier nog steeds het boek aan voordeelprijs bestellen.
(klik op de rode bol)


Website: Antarctica-lezingen door Johan Lambrechts