Translate

maandag 25 april 2011

Antarctica Lezing Johan Lambrechts Op 28 April 2011


Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen als eerste mens ooit voet zette op de geografische Zuidpool.

Naar aanleiding daarvan trekt reisjournalist en auteur Johan Lambrechts van oktober 2010 tot eind 2011 met een geactualiseerde lezingenreeks Vlaanderen rond.

Ga mee naar het koudste, ijzigste, winderigste en droogste continent ter wereld. Naar 4.000 kilometer sneeuw en ijs, en temperaturen die kunnen dalen tot 85 graden onder nul.

Gekruid met veel anekdotes en rijkelijk geïllustreerd met beeldmateriaal (bijna 100 beelden in kleur en zwart/wit) hoor en zie je het spannende verhaal van de avontuurlijke Belgische exploratie van Antarctica, te beginnen met pionier Adrien de Gerlache en zijn Belgica-expeditie. Wist je trouwens dat Roald Amundsen daar als 26-jarige nobele onbekende aan deelnam? Na een blik op de nieuwe Prinses Elisabethbasis wordt dieper ingegaan op de rol van Antarctica als het klimaatgeheugen van onze planeet, en als thermometer en barometer van de gezondheidstoestand van de aarde.



De eerstvolgende lezing van Johan Lambrechts gaat door op donderdag 28 april in De Bibliotheek van Borsbeek (Lindenboomstraat 3, 2150 Borsbeek) om 20.00. Voor meer info: www.borsbeek.be

LET op: vooraf inschrijven, graag vóór woensdag 27 april 2011. Tel: 03/322.01.76, email: borsbeek@bibliotheek.be



In de rechterkolom kun je klikken op een link naar de Antarctica lezingenkalender 2011.


Bij wijze van voorsmaakje kun je alleen via deze blog het boek ‘Antarctica’ aan de voordeelprijs van slechts 20 euro bestellen. (klik op de rode bol)


Website: Antarctica-lezingen door Johan Lambrechts