Translate

zaterdag 26 februari 2011

Antarctica: Boot Vermist

Een Noors zeilschip, Berserk, is bij Antarctica van de radar verdwenen. Aan boord waren drie bemanningsleden. Twee anderen waren eerder aan land afgezet voor een expeditie naar de Zuidpool. Die twee sloegen dinsdag alarm toen ze geen contact meer kregen met de Berserk. Lees verder...


Bron: De Standaard


Er is geen goed nieuws in verband met de zoektocht naar het vermiste Noorse schip, Berserk, bij Antarctica. Het automatisch noodsignaal werd niet meer ontvangen. Verscheidene schepen waren op zoek naar de Berserk waaronder ook de Steve Irwin (Sea Shepherd Conservation Society). Ook de helikopter van de Steve Irwin is ingezet. Vrijdag werd een reddingsvlot van de Berserk gevonden.
Paul Watson, kapitein van de Steve Irwin, zegt op de Sea Shepherd website dat hoogstwaarschijnlijk de drie mannen aan boord van de Berserk niet meer levend zullen worden teruggevonden, maar het is niet onmogelijk. Alles wijst er op dat de Berserk zeer snel gezonken is. Er was een extreem harde wind, zeer lage temperatuur en zeer zware zee.


Bron: Sea Shepherd News