Translate

zaterdag 20 november 2010

Poolgebieden: Klas Zero Emissie

Op zondag 21 november viert Vlaanderen de "Dag van de Wetenschap", een unieke dag om wetenschap te beleven.

Zin in een leerrijke, boeiende en plezierige dag vol wetenschap? Dan moet je er op zondag 21 november 2010 zeker bij zijn op de Dag van de Wetenschap. Er vinden die dag allerlei activiteiten voor jong en oud plaats in universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen, verenigingen … en dit in gans Vlaanderen.


Bron: Wetenschapsweek


De International Polar Foundation is ook van de partij en opent de deuren van Klas Zero Emissie, een interactieve tentoonstelling die anders enkel toegankelijk is voor scholen. Op zondag 21 november 2010 is iedereen welkom voor de doorlopende workshop "Puzzel je warm, experimenteer je koud" (Deze wordt in het Nederlands gegeven). Laat je tussen 14.00 en 17.00u al puzzelend en experimenterend onderdompelen in de wondere wereld van de polen en de wetenschap en leer bij over de huidige klimaatverandering en de sleutelrol die de poolgebieden hierin spelen.

Dit alles gaat door in de CZE-ruimte (Tweestationsstraat 124, 1070 Brussel op 15 minuten wandelen van het Brussel-Zuid station). Klas Zero Emissie (CZE) is een interactief atelier, gecreëerd door de International Polar Foundatation en gesteund door de Vlaamse en Waalse gemeenschap.


Bron: International Polar Foundation: Educapoles