Translate

dinsdag 12 oktober 2010

Arctica: Rusland Geeft 35 Miljoen Euro Uit Aan Research

Rusland gaat verder met de exploratie van de zeebodem in het Noordpoolgebied om de grenzen van het land vast te leggen. Er is hiervoor 35 miljoen euro voorzien voor 210-2011. Het schip "Akademik Fedorov" is daarvoor eind juni al op expeditie vertrokken.
Rusland is van plan een nieuwe applicatie in te dienen bij de Verenigde Naties in verband met de grenzen van het continent. Als Rusland kan bewijzen dat de Lomonosov en Mendeleyev onderzeese bergen geologische uitlopers zijn van het Russische continent dan zal Rusland toegang krijgen tot enorme voorraden olie en gas velden in de driehoek Chukotka-Murmansk-Nooordpool.
De "Akademik Fedorov" wordt begeleid door de nucleaire ijsbreker "Yamal" en zal eind oktober weer naar Rusland terugkeren.
Zaterdag is de nucleaire ijsbreker "Rossiya" uit Moermansk (meest noordelijke Russische haven) vertrokken om een geschikte plaats te vinden voor het drijvende wetenschappelijk station Noordpool 38, waar 15 wetenschappers bijna een heel jaar gaan doorbrengen om de zeebodem met moderne technologie te bestuderen.


Bron: Barents Observer